לימוד גלישה אינו מסתכם רק בלימוד תיאורטי או בכשירות גופנית. חלק נכבד מהלימוד מושתת על רגש, אינטואיציה ואינסטינקטים של כלל החושים אשר לרוב נרכשים עם הניסיון על הגלים. בכדי ללמוד לגלוש צריך ציוד מתאים, נכונות, וכמובן מדריך טוב שיסביר את העקרונות הבסייסים כשאחד מהם הוא "כיצד לתפוס את הגל ולעמוד מבלי לנעוץ חרטום?". הווידיאו שלעיל מסביר את זה בצורה רהוטה ומלומדת - החל מהדינמיקה של הגלים ועד לפרקטיקה שבתפיסתם.
לא ניתן להעביר את כל תורת הגלישה על רגל אחת אבל ההסבר הנ"ל יכול להעניק לכם את הבסיס היסודי לתפיסת הגל לפני שבירתו (לא גלי קצף) ואת הבסיס לעמידה יציבה על גלשן. - בהצלחה!(ההסבר בווידיאו הוא בשפה האנגלית אז לנוחיותכם תקציר הדברים בתרגום לעברית)
- בניגוד לגלי קצף שדוחפים את הגולש מאחור ומאיצים את מהירותו, בתפיסת גלים לפני שבירתם, הכוח ש"דוחף" את הגולש הוא כוח המשיכה. זה כמו לרדת במורד גבעה במקום לקבל דחיפה.
- לתפיסת הגל יש צורך בשילובם של שני עקרונות בסיסיים: מיקום על הגלשן (בשכיבה) ומהירות החתירה.
- כשחותרים צריך לשכב קצת יותר קרוב לקדמת הגלשן. שהחזה ינוח במקום שבו חרטום הגלשן מבצבץ מעל המים (כמו בתמונה לעיל של סלייטר). התחושה צריכה להיות כך שהגלשן מונח במקום שמאפשר לכם לצבור מהירות בחתירה ואינו מאט את קצב התקדמותכם.
- מרבית השתילות או פספוס תפיסת הגלים נגרמים בגלל שלא חתרתם מספיק מהר או שמנח הגוף שלכם על הגלשן לא היה נכון.
- חוק האצבע דורש 5 גריפות של חתירה שמספיקות לצבירת מהירות לתפיסת הגל. לעיתים צריך יותר או פחות אבל זה כבר דבר שנרכש עם הניסיון ועם פיתוח הרגש האינטואיטיבי.
- עם תום החתירה שימו את ידיכם על הגלשן בקו המותניים (למעלה, באיור התחתון) ועיברו למצב עמידה. אם תשלחו את ידיכם לקידמת הגלשן בסגנון "סופרמן" (כמו באיור העליון), אתם תנעצו חרטום ותשתלו.
- תוודאו שחרטום הגלשן נמצא כמה שיותר צמוד לזווית השבירה ושמרו על איזון בדרופ על ידי כיפוף הרגלים והגב ומבט אל עבר הפינה.
שתף בפייסבוק שתף בטוויטר הוסף תגובה
יואב נקש
עורך ראשי, כתב-צלם. מייסד האתר "צלם ים". פעיל סביבה וחברה גולש שאוהב את העולם. משפט לחיים: "רוח האדם כרוח הים היא, למרחבים תשאף וגבולותיה אין קץ." ציטוט אהוב מסרט: I am just the Garbage man - Big Wednesday