הנה מחזה מרהיב שלא תראו בחופי ישראל או בים התיכון Ever. קרחון ענק התנתק ממדף הקוטב הצפוני וקצף לבקר בחופי האי ניופאונדלנד שבמזרח קנדה. הקרחון בגובה 45-75 מטרים וברוחב 120-200 מטרים הפך לאטרקציה תיירותית של ממש שמשך אליו הרבה מאוד חובבי צילום מהאוויר, הים ומהיבשה.
אזור זה של ניופאונלנד ידוע גם בשם "סמטת הקרחונים" שכן בתקופה זו שבה מי האוקיאנוס הצפון אטלנטי מתחממים, חולפים שם כ-212 קרחונים בממוצע - אם כי לא בסדר גודל עצום כמו זה שהגיע לבקר בקרבה לעיירה פרילנד (Ferryland). על אף המחזה המרשים והיפה, הקרחון הזה משמש עדות נוספת לבעיה אקלימית שצוברת תאוצה בעשורים האחרונים - המסת הקרחונים הוא תהליך טבעי אך חלק גדול ממנו הוא תוצאה של התחממות גלובלית.
שתף בפייסבוק שתף בטוויטר הוסף תגובה
יואב נקש
עורך ראשי, כתב-צלם. מייסד האתר "צלם ים". פעיל סביבה וחברה גולש שאוהב את העולם. משפט לחיים: "רוח האדם כרוח הים היא, למרחבים תשאף וגבולותיה אין קץ." ציטוט אהוב מסרט: I am just the Garbage man - Big Wednesday