שמו לא יונה וככל הנראה הוא גם לא נביא, אבל לריינר שימפ יש מן המשותף עם הדמות התנכית. כמעט. ב-15 שנותיו כחוקר היונקים הוא לרוב מתצפת עליהם מן הצד, אלא שבפברואר האחרון הוא זכה לראות אחד מהם ממש מקרוב - בתוך פיו הענק של לוויתן ממין "בריד".
הצוללן הגרמני בן ה-51 יצא לצלם עם צותו להקות סרדינים בחופי דרום אמריקה, דגים שמושכים אליהם מגוון רב של חיות ים רעבים כגון פינגוינים, כלבי ים, דולפינים כרישים וגם לוויתנים. במרחק של 25 מייל מהחוף הצוות הבחין בלהק גדול של סרדינים והחליט לצלמו מקרוב אבל כשריינר קפץ למים הוא לא תיאר לעצמו שישנה אפשרות שהוא יהיה סוג של סרדין בעצמו.
"ניסיתי לצלם דרך מעגל הסרדינים ולפתע הרגשתי בלחץ מוזר על הירכיים שלי. באופן מיידי ידעתי שאני נמצא בתוך לוע של לוויתן", סיפר שייפר. "אין זמן לפחד בסיטואציה שכזו והאינסטינקטים נכנסים לפעולה". במחשבה כי הלוויתן יאחוז בו ויצלול איתו לעומק, שייפר לקח הרבה אויר לריאותיו והתכונן לבאות. במזל רב, הלוויתן הבחין בטעות שעשה ושחרר את שייפר במהירות רבה וללא פגע.
חברי הצוות שהיו איתו במים היו בהלם מוחלט כשזה קרה אבל זה לא מנע מחברו שהיה על הסירה ללחוץ על המצלמה ולתעד את המאורע. "ברגע שריינר נע לעבר מעגל הסרדינים לפתע משהו במים השתנה ומיד ידעתי שמשהו הולך לקרות", מספר עמיתו טופרצר. "אז החזקתי את המצלמה ביציבות רבה ולפתע דולפיינים החלו להגיע מכל עבר ומיד אח"כ הלוויתן תפס אותו בפיו".
לוויתנים באשר הם, וגם הלוייתן המדובר, הם יצורים מאוד עדינים שאינם רעבים לבשר אדם ועל כן היה מדובר פה בטעות תמימה. בעת שפיו של הלוויתן היה פעור לקראת שאיבת הסרדינים לפיו, שייפר ככל הנראה הוסתר מטווח ראייתו ובגלל שעיניו ממוקמות בצידי ראשו הוא לא היה יכול לראותו.
שתף בפייסבוק שתף בטוויטר הוסף תגובה
יואב נקש
עורך ראשי, כתב-צלם. מייסד האתר "צלם ים". פעיל סביבה וחברה גולש שאוהב את העולם. משפט לחיים: "רוח האדם כרוח הים היא, למרחבים תשאף וגבולותיה אין קץ." ציטוט אהוב מסרט: I am just the Garbage man - Big Wednesday