הצילומים המרהיבים של הזוהר הכחול שמנצנץ על גדות חופי הונג קונג יכולים להשלות אותנו שמדובר בתופעת טבע ייחודית שמאופיינת בדרך כלל עם פלנקטונים זעירים או אצות. אלא שבמקרה זה, הזוהר הכחול הוא תוצאה של חומרים תעשייתיים רעילים. מרהיב לראות, לא מומלץ לשחות.
קו הרקיע של הונג קונג גם כך זוהר דיו אלא שהחודש נוסף על חוף העיר עד מחזה מרהיב, קין צ'אונג (Kean Chang) מסוכנות הידיעות AP, צילם את את גדות קו החוף של הונג קונג זוהר בכחול במה שנראה כמו תופעת טבע מרשימה. המחזה המיוחד של הכחול הועצם עם צילום התמונות בחשיפה ארוכה. מה גרם לתופעה המוזרה?
אחד המשפטים המפורסמים של שמעון פרס אומר כך: "סקרים הם כמו בושם טוב. נעים להריח אבל לא כדאי לשתות". תופעה זו של הזוהר הכחול על גדות מי הים של הונג קונג היא בדיוק על אותו העקרון. מדענים ביולוגים ימיים כבר הגדירו את התופעה כמדהימה אך מטרידה בפוטנציאל הרעיל שגלום בה. הזוהר נגרם כתוצאה מריאקציה של אצה ימית עם חומר רעיל שנקרא נוקטילוקה סינטילאנס (Noctiluca scintillans).
זה נראה כמו אצות וזה יכול להגיב כמו אצות אלא שלמעשה מדובר באורגניזם חד-תאי שלמעשה מסוגל לתפקד כחי וכצומח. "פריחה" כחולה זו נגרמת כתוצאה מזיהום של שפכים חקלאיים שיכולים להיות קטלנים לדגה הימית. הדם הכחול שזוהר על פני הים היא בעיה כלל עולמית של שפכים הזורמים לים. הנוטקטילוקה היא סוג של חד-תאי שאוכל פלנקטון ואח"כ נאכל ע"י מינים אחרים של דגים. דבר שמוביל לרעלים שמופצים בשרשרת המזון שמגיעים גם לצלחת הסועדים. על אף זאת טוענים חוקרים כי ייתכן והדגים נמנעיםן מלבוא במגע עם החומר הכחול בגלל ריכוזי אמוניה גבוהים שנובעים ממנו. הנוקטיקולה נפוצה גם על גדות הים של מערב הודו שבו דווח על ירידה בתפוקת הדייג כתוצאה מכך.
שתף בפייסבוק שתף בטוויטר הוסף תגובה