חורף קפוא עבר על החוף המזרחי של ארה"ב. לאחר שנהר ההאדסון התכסה בגושי קרח ענקיים ואחרי שמפלי הניאגרה קפאו בתנועתם הגיע תורם גם של גלי הים לקפוא במקומם. אתם יכולים להיות רגועים, הגלים עדיין נעים. במידה והם היו קופאים במקום אז כנראה שכבר היה מדובר בעידן קרח חדש... אבל עם התמונות שאותן צילם ג'ונת'ן נימרפרו (Jonathan Nimerfroh) בטיולו לאורך אחד מחופי ננטאקט (Nantucket) שמסצ'יוסטס, נראה שאנחנו לא ממש רחוקים משם.
ג'ונתן טייל על החוף כשבחוץ שררה טמפ' של 7.2°C - (מינוס). הקור הכבד ששרר על שפת הים כמעט והקפיא לחלוטין את השכבה העליונה של פני הגל. קריסטלים של קרח הכבידו על תנועת הזרמים ושבירתם הפכה גמלונית. צבעו של הגל הנשבר מהפנט לצפייה. טמפ' המים שינתה את מרקם הגוון ומשחה במכחול פסי צבעים של לבן, אפור, ירוק וכחול. שילובם של הצבעים האלו הם שהעניקו את האשליה שמדובר בגל שקפא במקומו. וכל שאני יכול לחשוב עליו הוא... מה עם הדגים? האם גם הם קפואים?
שתף בפייסבוק שתף בטוויטר הוסף תגובה
יואב נקש
עורך ראשי, כתב-צלם. מייסד האתר "צלם ים". פעיל סביבה וחברה גולש שאוהב את העולם. משפט לחיים: "רוח האדם כרוח הים היא, למרחבים תשאף וגבולותיה אין קץ." ציטוט אהוב מסרט: I am just the Garbage man - Big Wednesday