מחאה על דם לוויתן: בתולת הים של דנמרק נצבעה באדום
פעילים למען זכויות בעלי חיים שפכו על הפסל המפורסם של בתולת הים בקופנהגן צבע אדום במחאה על כך שדנמרק מאפשרת ציד לווייתנים באיי פארו. גם אם מחאה מסוג זה אינה עולה בקנה מידה אחד עם האתוס המוסרי, יש בה עדיין לגיטימיות להעביר מסר שצריך לקבל חשיפה למדיניות / העלמת עין פושעת של מדינה המחשיבה עצמה למתורבתת.
פסל "בת הים הקטנה" בהשראת סיפור האגדה של הסופר הדני האנס כריסטיאן אנדרסן, כבר הושחת מספר פעמים בעבר כאקט של וונדליזם ולא בהכרח בגלל מחאה. בשתיים מהפעמים אף נערף ראשו של הפסל שנמצא על סלע ליד טיילת הים.

מול הפסל המוכתם נכתב באדום: "דנמרק, תגני על הלוויתנים באיי פארו"
במקרה האחרון מיום 30 במאי, פעילים למען בעלי חיים צבעו את הפסל בצבע דם וזאת בכדי להוכיח את ממשלת דנמרק על שהיא מאפשרת לתושבים באיי פארו לצוד לווייתנים כחלק מטקס אכזרי מיותר לחלוטין. הלווייתנים מובלים למפרץ או לפיורד ושם הורגים אותם בצלצלים ובסכינים כדי לאכול את בשרם ולהשתמש בשומנם.

מספר הלוויתנים שנטבחים בטקס זה נאמד במאות והמראות הקשים של המים האדומים והגופות שמוטלות על החוף מזעזעים פי כמה מצבע אדום על פסל ארד. צריך לעשות סוף לטבח הנורא שחוזר על עצמו מדי שנה!
יואב נקש
עורך ראשי, כתב-צלם. מייסד האתר "צלם ים". פעיל סביבה וחברה גולש שאוהב את העולם. משפט לחיים: "רוח האדם כרוח הים היא, למרחבים תשאף וגבולותיה אין קץ." ציטוט אהוב מסרט: I am just the Garbage man - Big Wednesday


