התחליף לבקבוקי הפלסטיק: Ooho - מים שאפשר לאכול!

מאת יואב נקש אוקטובר 12, 2015

לא ברור כל כך כיצד מבטאים את השם של המוצר שעליו נפרט מיד והאמת שזה לא ממש משנה אם זה "אוהו" או "או-הו" כי בשבילנו זה "ווה" גדול! המפתחים של ה-Ooho משווקים אותו כ"מים שאפשר לאכול" ואין דרך טובה יותר לבלוע את הבועה הזו ולהרגיש כאילו לקחנו גלולה מתוקה של רוויה שגורמת לנו גם לאנחת רווחה. תגידו שלום לבקבוקי הפלסטיק וקבלו את העתיד של "מיכלי המים" שאותם גם ניתן לאכול.

האם אנו עומדים בפתחו של עידן חדש? האם נמצא תחליף לדור בקבוקי הפלסטיק המזהמים? צריכת המשאבים שאינם מתחדשים לייצור בקבוק חד פעמי וכמות הפסולת שמתהווה בתהליך, רחוקה מלהיות טובה לסביבה או בר-קיימא. המפתחים של Ooho מבקשים לספק את הנוחות של בקבוקי הפלסטיק תוך הגבלת ההשפעה על הסביבה. Ooho היא עטיפה חדשנית והגיינית שנראית אולי כמו שקית סיליקון אלא שהיא מלאה במים מתוקים ועשויה מחומר מתכלה על בסיס אצות. עלות ייצורו? רק פני אנגלי אחד! כמה נפלא!

לא חייבים לאכול אבל אפשר. בועה של מים שמתעכלת ומתכלה במקום בקבוק פלסטיק מזהם ורעיל.

בסיסו של פרויקט Ooho נמצא בלונדון ושלושת מפתחיו רודריגו גארסיה גונזלאס (Rodrigo Garcia Gonzalez), גיום קוץ' (Guillaume Couche) ופייר פאזלייר (Pierre Paslier) רוצים לשנות את הרגלי הצריכה של העולם. "בועת המים" של Ooho עשויה מסידן כלורי ותוצר נלווה של אצות שנקרא נתרן אלגינטי. למעשה, אין צורך לאכול את זה כי זה מתכלה אבל זה עשוי חומר טבעי שאינו מזיק ועל כן ניתן גם לאכול אותו בלי חשש", מסביר פייר פזלייר לגארדיין הבריטי.

"פלסטיק זו טעות ענקית! הזמן שלוקח לו להתכלות, כמות האנרגיה שנדרשת לייצורו והעובדה המצערת שאנו פשוט משתמשים בזה יותר ויותר בכל יום שעובר יש בה רק בכדי להזיק", אומר פזלייר. "אנשים מאוד מתלהבים מהעובדה שניתן ליצור חומר לאריזה שאותו ניתן לאכול - זה פתרון יישומי ובריא לאדם ולסביבה".

לוקחים שלוק מה-Ohoo! מים שאפשר לאכול".

עם מחזור מכירות עולמי של בקבוקי מים על סך 223 מיליארד דולר בשנה, ההמצאה הירוקה והמרווה הזו היא פתרון נפלא לחלק גדול מזיהום הפלסטיק אשר ראוי לקבל מקום של כבוד על המדף. ה-Ooho זכה בתחרות האיחוד האירופאי למוצר בר קיימא וזיכה את מפתחיו ב-20,000 יורו שמיועדים לפיתוח מסחרי של המוצר. פיתוח זה הוא מיוחד, חשוב ויש בו בכדי לעשות שינוי. המוצר טרם יצא לשווקים ופרטים נוספים עליו ניתן ללקט באתר של Ooho. תהיו בטוחים שאם זה יתפוס, ובתקווה שכך יהיה, המים האלו גם יבואו בטעמים...

רוצים לשתות מבועה של מים אבל לא יכולים לחכות עד שזה יגיע למדף שבמכולת? אפשר להכין בועות של מים בעצמכם ובביתכם בקלות רבה... צפו בסרטון הבא ושיהיה לכם לרוויה.

"עשה זאת בעצמך"

חומרים

  • כפית
  • מיקסר ידני
  • 1 כוס שתייה
  • קערה עם 4 כוסות מים
  • קערה עם מים
  • 1 גרם של נתרן אלגינט (sodium alginate)
  • 5 גרם של חומצת חלב סידן (calcium lactate)

הוראות הכנה

  1. יוצקים את נתרון האלגינט בכוס מי השתייה
  2. ממיסים ומערבבים את שני המרכיבים עם המיקסר הידני
  3. הניחו את התערובת בצד למשך 15 דקות
  4. הוסיפו את חומצת חלב הסידן ל-4 כוסות של מים
  5. ערבבו היטב
  6. גרפו  חלק משכבת האלגינט נתרן והניחו אותו בתוך חומצת חלב הסידן
  7. חזרו על התהליך מספר פעמים שתבחרו
  8. ערבבו בעדינות את התמיסה במשך שלוש דקות
  9. הרימו את בועות המים עם כף גדולה ושימו אותם בתוך קערה של מים
  10. ובבקשה... בועות המים שלכם מוכנות לאכילה :)

את שני המוצרים Sodium Alginate + Calcium Chloride  ניתן לרכוש באמאזון בקישור הבא במחיר של 43 דולרים.

שתף בפייסבוק שתף בטוויטר הוסף תגובה
יואב נקש

עורך ראשי, כתב-צלם. מייסד האתר "צלם ים". פעיל סביבה וחברה גולש שאוהב את העולם. משפט לחיים: "רוח האדם כרוח הים היא, למרחבים תשאף וגבולותיה אין קץ." ציטוט אהוב מסרט: I am just the Garbage man - Big Wednesday

מגזין +

ינואר 01, 1970

הפיד של צלם ים

יודעים משהו שאנחנו לא?

יש לכם ידיעה מרעישה? אירוע חדשותי מעניין ו/או בלעדי? ראיתם דולפין? תפסתם גל ענק? הייתם עדים למפגע סביבתי? אירוע חברתי? סיפור? קישור? תמונה? סרטון? יש חדש בעולם הים ואנו לא מודעים אליו? שתפו אותנו בכל דבר ונשתף עם העולם.

מלאו את הפרטים בטופס הבא ושלחו אלינו (כוכביות - שדות מילוי חובה)









צור קשר

אתר צלם ים מאמין בקשר אישי וישיר עם כל אדם שבנפשו נושבת רוח ים - נשים וגברים כאחד. אנא מלאו את הטופס הבא במלואו ופרטו את מטרת פנייתכם. צוות צלם ים משקיע תשומת לב רבה לפנייתכם ויעשה את המרב בכדי להשיב לכם בהקדם.




צלם ים