The Wayback Machine - https://web.archive.org/web/20230818215204/http://streamer.co.il/news/view/surfing-on-wave-foams-in-new-zealnd

להקציף לכם...? גולשים על קצף של גלים בניו-זילנד

מאת יואב נקש ספטמבר 13, 2012

האם גם אתם אוהבים את הגל שלכם כמו את הקפה שאותו אתם שותים? פושר עד חם עם 2 סוכר ועם חלב מוקצף...? אז זהו, שעל החלב המוקצף הייתי מוותר בגלישה ובמיוחד אם הוא נראה כמו גלי הקצף שפקדו את עיירת החוף קטרין בניו-זילנד. מרוב קצף סמיך לא רואים את הגל והגולש נראה כאילו הוא גולש בתוך ספל של אספרסו מהביל – לא נראה ממש טעים ולבטח גם לא נעים.

foam surf קצף גלים

תחושה ראשונה שעולה בבטננו כשאנו מסתכלים על התמונה של הגולש בקצף היא גועל: "איכססס...! מה הג'יפה הזו שצפה על המים ואיך הוא מעז לגלוש בתוך זה...?" האמת שיש לנו את כל הסיבות לחשוב כך, כי הקצף הזה לא נראה ממש מזמין. כל גולש לבטח חווה לפחות פעם אחת במהלך חייו את היום שבו הוא נכנס את המים וגילה שהוא נמצא בתוך אמבטיית סבון בלי ניחוח... קצף סמיך שבחלקו אוורירי צף על המים באיזור הפיק של שבירת הגלים. עם מרקם מוזר של צמיגיות ושמנוניות זו ממש לא אמבטיית הקצף החלומית שייחלתם לה.

קצף גלים

במרבית המקרים כשאנו נתקלים ב"קצף גלים" נשתדל לאגף אותו, להימנע ממגע איתו ונקווה שהזרמים ירחיקו אותו מהאיזור שבו אנו יושבים / חותרים, אבל במקרה של הקצף בעיירת החוף קטרין (Katrine) בדרום מזרח ניו זילנד המצב היה קצת יותר בעייתי. הקצף התפרס על שטח של כ-100 מטרים לעומק של 30 מטרים. במצב מעין זה שבו הקצף גדול יותר מהגלים הנשברים, הגולש הממוצע היה בוודאי נמנע מלהיכנס למים אך כיאה למדינה שנמצאת בקצה השני של העולם, בניו-זילנד הרחוקה, ההיגיון עובד הפוך. שלושה גולשים אמיצים לא נרתעו מהמים הקרים או נגעלו לגלוש בתוך התופעה הקצפית, הם גלשו במשך 20 דקות במים קפואים כשהם מנסים לחמוק ממגע עם החומר הסמיך בעל הצבע המגעיל. הם תפסו גלים גבוהים של כ-2 מטרים אך העדיפו לחכות עד שהתופעה תעלם והים ישוב לצבעו ומרקמו הטבעי.

foam surf wave

התופעה של הקצף בעיירת החוף קטרין אינו דבר שבשגרה אלא מקרה חריג וזמני. לאחר מספר שעות של זרמים חזקים הגלים הגבוהים ניקו את הפיק, שטפו חלק מהקצף אל החוף והים חזר להיות נטול קצפים. המקרה הקיצוני של סמיכות הקצף נבע כתוצאה משתי סיבות אפשריות: האחת היא מסחופת אדמה, מינרלים, נגר חלקאי ושפכים שזרמו אל הים בעקבות הצפות גשמים שפקדו את האזור והאפשרות השנייה היא בעקבות אצות מיקרוסקופיות שמייצרות גזים ומביאים לתסיסה במים.

קצף גלים ניו זילנד

קצף של חלב בקפה, קצף של סבון באמבטיה, רק לא קצף של ג'יפה בים. תודה לאל שהים מספיק גדול וחזק בכדי לערבל את המפגעים הסביבתיים שנובעים מפעילות האדם. בפעם הבאה שאתם נמצאים באזור של קצף סמיך, אולי יהיה זה עדיף אם תחכו קצת עד שהים ינקה לכם את הפיק.

שתף בפייסבוק שתף בטוויטר הוסף תגובה
יואב נקש

עורך ראשי, כתב-צלם. מייסד האתר "צלם ים". פעיל סביבה וחברה גולש שאוהב את העולם. משפט לחיים: "רוח האדם כרוח הים היא, למרחבים תשאף וגבולותיה אין קץ." ציטוט אהוב מסרט: I am just the Garbage man - Big Wednesday

מגזין +

ינואר 01, 1970

הפיד של צלם ים

יודעים משהו שאנחנו לא?

יש לכם ידיעה מרעישה? אירוע חדשותי מעניין ו/או בלעדי? ראיתם דולפין? תפסתם גל ענק? הייתם עדים למפגע סביבתי? אירוע חברתי? סיפור? קישור? תמונה? סרטון? יש חדש בעולם הים ואנו לא מודעים אליו? שתפו אותנו בכל דבר ונשתף עם העולם.

מלאו את הפרטים בטופס הבא ושלחו אלינו (כוכביות - שדות מילוי חובה)









צור קשר

אתר צלם ים מאמין בקשר אישי וישיר עם כל אדם שבנפשו נושבת רוח ים - נשים וגברים כאחד. אנא מלאו את הטופס הבא במלואו ופרטו את מטרת פנייתכם. צוות צלם ים משקיע תשומת לב רבה לפנייתכם ויעשה את המרב בכדי להשיב לכם בהקדם.




צלם ים

ShareThis Copy and Paste