
תסמונת הצבע: פעם נוספת כריש לבן תוקף 'צהוב ים-ים'
ייתכן ומיק פאנינג עלה כאן על משהו... בעצם ייתכן שכולנו גילינו סיבה אפשרית להתקפה של הכריש הלבן וייתכן שבעקבותיו גם יבוא הסטארט-אפ הבא: "לא לגלוש על גלשן בצבע צהוב ים-ים". אפילו עוורי צבעים יכולים להבחין בדמיון בצבע בין תחתית הגלשן של פאנינג לקייאק של הבחור מסנטה ברברה שהותקף השבוע על ידי לוע עם אלפי שיניים. כן, זה שוב קרה, אמנם בארה"ב ולא בדרום אפריקה, אבל תסמונת הצבע הצהוב נראית בולטת לעינינו כמו שהיא נראית טעימה לעמלץ.
תקיפות כרישים יכולים לפתוח מהדורת חדשות אבל מאז תקרית הכריש עם מיק פאנינג זה כבר לא אותו הדבר אם לא רואים את זה ממש בלייב. על אף זאת הקייאקיסט קונור ליון (Connor Lyon) הצליח לפרוץ למהדורת החדשות המקומית כשהציג סימני נשיכה של כריש גדול מימדים על הקייאק שלו. לדבריו הבתקיפה ארעה בזמן שחתר כ-500 מטרים מחופי שמורת הטבע גביוטה (Gaviota State Park) שנמצאת בתחומי סנטה ברברה. מעדותו של ליון - שנראה בהחלט רגוע למקרה שהיה גורם לרעידות לא רצוניות אצל כל אדם אחר - הוא מצא את עצמו פנים מול פנים, מסתתכל אל תוך עינו הגדולה של הכריש ורואה את לועו מנסה לנגוס בקייאק שלו.
העין שלו הייתה כזאת גדולה... קונור ליון מתאר את קשר העין שעשה עם העמלץ שנגס לו בקייאק
"שמעתי והרגשתי חבטה חזקה", משחזר ליון. "שניה אח"כ, כריש ענק הגיח מן המים וניסה לנגוס בקדמת הקייאק". למזלו, חברו של ליון שמר על קור רוחו והזעיק סירת דייג שהייתה בקרבת מקום. לאחר זמן מה שנראה היה לו כמו נצח, האו עלה לסיפון הסירה שהביאה אותו לחוף מבטחים. "לא יכול להאמין שמצאתי את עצמי פנים מול פנים עם טורף העל." מספר ליון לערוץ החדשות ואומר כי על אף כל זאת הוא עוד יחזור למים ויחתור.
ואכן, מימדי הטורף היו גדולים. לפי טביעות השיניים שהותיר על הקייאק וקוטר הלוע שלו שעמד על כ-45 סנטימטרים, אורכו של הכריש נאמד בכ-4 מטרים! קונור וצוות החדשות העלו רק סברה אחת לגבי הסיבה שהכריש תקף את הקייאק, וזאת בתואנה כי זה נגרם בגלל המצאותם של כלבי ים באזור. אבל אנחנו, שמכירים כבר את הסינדרום החוזר של תקיפות הכרישים כמו חוקרי עמלצים מנוסים, סבורים שהסיבה לכך נעוצה בצבעו הצהוב של הקייאק. מה דעתכם? האם זהו האקדח המעשן?

יואב נקש
עורך ראשי, כתב-צלם. מייסד האתר "צלם ים". פעיל סביבה וחברה גולש שאוהב את העולם. משפט לחיים: "רוח האדם כרוח הים היא, למרחבים תשאף וגבולותיה אין קץ." ציטוט אהוב מסרט: I am just the Garbage man - Big Wednesday