
תפוס ת'כריש: ה-WSL ישתמש במצוף חכם לאיתור כרישים ב-J-Bay
אף אחד לא רוצה לראות שידור חוזר של "מלתעות" בתחרות ב-J-Bay, לא אנחנו ובטח לא ה-WSL. הגולשים צריכים להכנס למי הים בדרום אפריקה לעשות את מה שהם יודעים על הגלים ולצאת מהם בריאים ושלמים. הליגה העולמית בגלישה לא רוצה לוותר על ג'פריז ובטח לא לראות "מיק פאנינג מספר 2" ב-2016. במיוחד לשם כך בתחרות הקרובה היא תעזר במצוף חכם שיסרוק את סביבת הגולשים ויתריע מבעוד מועד על כרישים שחגים בקרבה לרגליהם של המתחרים.
על הפיתוח של המצוף החכם (Clever Buoy) נכתב כבר מספר פעמים באתר. מצוף זה שולח גלי סונר שמזהים עצם כלשהו או גוף השוחה במים והמידע עובר ישירות משם אל אדם שמנתח את הנתונים בזמן אמת. במידה והנתונים מצביעים על תנועה חשודה של גוף גדול במים כגון כריש, המידע עם המיקום המדוייק עובר לכוחות ההצלה שנמצאים במים בסטנד ביי.
"אנו מאוד נרגשים לעבוד עם הליגה העולמית בגלישה ולהציג את הטכנולוגיה שמטרתה להעניק אינפורמציה קריטית למארגני התחרות", אומר קרייג אנדרסון מייסד חברת SMS. "שת"פ זה יקדם את המערכת בכל העולם ובכך ישמור על בטחונם של הגולשים והרוחצים בים". חברת SMS גם מפתחת בימים אלו חליפה דוחה כרישים בשיתוף עם אוניברסיטת מערב אוסטרליה. לדבריהם חליפה זו תהיה תראה "מאוד מסוכנת ולא טעימה" לכרישים.
עד כמה שהמצוף חכם ובטיחותי הוא עדיין אינו נותן מענה של 100 אחוזים. ה-Clever Buoy מזהה כל גוף הגדול יותר מ-2 מטרים ומלבד כרישים אלו יכולים להיות גם כלבי ים. בשל כך מעניין כמה פעמים הנתונים שיתקבלו על החוף יעצרו את התחרות. אחרי הכל כדאי לזכור שכרישים חגים באזור זה כל הזמן ולעיתים רחוקות הם עולים בשביל "לטעום", האם על כל זיהוי של תנועה חשודה במים יעשו הפסקה? ובמידה וכן, איך זה ישפיע על תחושות הגולשים? האם זה יעניק להם להם בטחון או שזה יפחיד אותם עוד יותר?
שאלות אלו ורבות נוספות נותרות ללא תשובות אך נכון לרגע זה הטכנולוגיה הזו עדיפה מכלום. את המענה לכל השאלות נקבל בתחרות ג'פריז ביי שתתקיים בין ה-06-17 ביולי... ובתקווה שלא נראה שידור חוזר של 2015.

יואב נקש
עורך ראשי, כתב-צלם. מייסד האתר "צלם ים". פעיל סביבה וחברה גולש שאוהב את העולם. משפט לחיים: "רוח האדם כרוח הים היא, למרחבים תשאף וגבולותיה אין קץ." ציטוט אהוב מסרט: I am just the Garbage man - Big Wednesday